Съветът за електронни медии (СЕМ) , с която се разграничава от

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) , с която се разграничава от
Коментари Харесай

СЕМ се разграничи от думите на Момчилова за клането в Буча

Съветът за електронни медии (СЕМ), с която се разграничава от изявлението на председателката си Соня Момчилова, внушаващо, че информацията за съветските зверства в Буча е украинска агитация. 

В началото на седмицата Момчилова взе участие в предаването " Контракоментар " на влогъра Асен Генов. В диалога председателката на СЕМ каза, че " както има съветска агитация, не можем да отречем, че агитация има и в противоположна посока - за болестта на Путин, за това, че починал, за Буча и по този начин нататък ".

" Съветът за електронни медии изрично не споделя каквито и да е внушения, свързани с отричането на зверствата в Буча. Става дума за колосален акт на мъчения и убийства на цивилни жители ", написа в позицията на медийния регулатор.

Позицията на Съвет за електронни медии беше публикувана малко откакто публицисти желаеха оставката на Соня Момчилова поради изявлението ѝ за клането в Буча. В текста се упорства Съвет за електронни медии ясно да се разграничи от позицията на Момчилова и да предприеме нужните стъпки за освобождението ѝ.

*****

Вижте и това видео:

Как действа пропагандата в Русия

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР